A Magyar Posta által biztosított SZEÜSZ és KEÜSZ szolgáltatások (3. rész)

Folytatjuk 4 részből álló cikksorozatunkat, mely során a Magyar Posta által biztosított szabályozott és központi elektronikus ügyintézési szolgáltatásait vesszük górcső alá. Míg a korábbi cikkekben a témát először általánosan helyeztük el az elektronikus szolgáltatások rendszerén belül, majd részletesen is bemutattuk a Posta szolgáltatásait, jelen írásunkban a postai SZEÜSZ-ök, KEÜSZ-ök kapcsolatát vizsgáljuk az iratkezeléssel és az iratkezelő rendszerekkel.

 

Mint a fentiekből is kirajzolódik, a SZEÜSZ-ök, KEÜSZ-ök rendszerének sajátosságai miatt egyetlen szolgáltatás a legritkább esetben áll meg és használatos önmagában. Jellemzően egy teljes folyamatot szolgálnak ki, amelyek így összefonódva alkotnak szolgáltatási láncot: egymás támogatják, kiegészítik, egymással is „kommunikálnak”. Jó példa erre a három (hibrid konverzió, inverz hibrid konverzió, Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatás), összefoglalóan postai kézbesítési és konverziós szolgáltatás, amely a fő céljához, a „kézbesítéshez” is számtalan összefüggő szolgáltatást kell felhasználni, és így azokhoz kapcsolódnia kell. Úgy is fogalmazhatunk, hogy integrált működést valósítanak meg a következő SZEÜSZ/KEÜSZ elemekkel:

Ez a tartalom csak regisztrációval tekinthető meg.

Regisztráljon!

Amennyiben már regisztrált felhasználó, kérjük  jelentkezzen be.
A cikk további tartalma csak előfizetőink számára áll rendelkezésre. Kérem regisztráljon hogy meg tudja tekinteni a tartalmakat.

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Regisztrált felhasználóink számára ingyenes szolgáltatás
Kérdésem van

Kapcsolódó cikkek

Tanúsitottiratkezelés
A deusz.hu Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület honlapja. Célja, hogy felületet adjon a szervezet működési területéhez tartozó ismeretek átadására, szakmai kapcsolatok létesítésére.
© 2023 Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület (DEÜSZ). All Rights Reserved. OneOnline