Elektronikusan aláírt dokumentumok hosszú távú megőrzése – Szakértőnk válaszol

Elektronikusan aláírt dokumentumok hosszú távú megőrzésével kapcsolatban érkezett kérdés az egyik kedves olvasónktól, melyre Kiss Péter szakértő válaszol:

“Elektronikus ügyintézést nem biztosító közfeladatot ellátó szerv (pl. egyetem) esetén mely jogszabály (esetleg annak melyik §-a) határozza meg az elektronikusan aláírt dokumentumok hosszú távon hiteles megőrzésével kapcsolatos követelményeket?””

Az elektronikusan hitelesített iratok megőrzésének jogszabályi környezete

Az elektronikus dokumentumok hosszú távú megőrzésével kapcsolatos kérdéskört több jogszabály is tartalmazza.

A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet 61. § (4) bekezdés b) pontja szerint a közfeladatot ellátó szervnek az elektronikus ügyiratokat – az Eür.-ben meghatározott elektronikus dokumentumtárolási szolgáltatás szabályainak figyelembevételével – az iratkezelési szabályzatában meghatározottak szerint, elektronikus irattárban kell tárolnia.

Ez a tartalom csak regisztrációval tekinthető meg.

Regisztráljon!

Amennyiben már regisztrált felhasználó, kérjük  jelentkezzen be.
A cikk további tartalma csak előfizetőink számára áll rendelkezésre. Kérem regisztráljon hogy meg tudja tekinteni a tartalmakat.

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Regisztrált felhasználóink számára ingyenes szolgáltatás
Kérdésem van

Kapcsolódó cikkek

Tanúsitottiratkezelés
A deusz.hu Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület honlapja. Célja, hogy felületet adjon a szervezet működési területéhez tartozó ismeretek átadására, szakmai kapcsolatok létesítésére.
© 2024 Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület (DEÜSZ). All Rights Reserved. OneOnline