E-aláírással ellátott munkaügyi dokumentumok Ügyfélkapura küldése – Szakértőnk válaszol

Munkaügyi dokumentumok Ügyfélkapura küldésével kapcsolatban érkezett kérdés az egyik kedves olvasónktól, melyre Kiss Péter szakértő válaszol:

“Szervezetünknél az a célom, hogy a munkatársak részére a munkaügyi dokumentumokat pdf-ben, hitelesített elektronikus aláírással ellátva (ezek már megvannak) ügyfélkapujokon keresztül tudjam kiküldeni.

Cégkapus regisztrációnk van, engem elláttak ügyintézői jogosultsággal.

Az egyik kolléganő instrukciói alapján az ügyfélkapumba belépve, tárhely, majd adószám (cégkapura) átállítás után a küldés gombra kattintva, sajnos nekem nem jön fel az a felület, ami neki. Ő tud pl. születési dátumra keresve magánszemélyt kiválasztani címzettnek, csatolni pdf dokumentumot. Én nem láttam semmilyen kereső felületet és csak KR kiterjesztésű dokumentumot engedett volna csatolni.

Gondoltam, valamilyen regisztrációt vagy űrlap kitöltési lépést kihagytam, amivel aktiválhatom a magánszemélyeknek történő dokumentumküldést, ezért felhívtam a NISZ-t, ők azt mondták, hívjam a cégkapus ügyfélszolgálatot, mert ők nem tudják mi lehet a probléma. Hívtam a 1818-at, elmondtam, példákon keresztül a problémám, sajnos az ügyintéző nem is értette mit szeretnék, folyamatosan azt hajtogatta, hogy csak kr file-t tudok csatolni.

Böngésztem, hátha találok valamilyen leírást, nem találtam. Lehet, hogy Hivatali kapu kellene, nem tudom. Ekkor találtam rá Önökre.

Tudnak esetleg valamilyen irányt mutatni, hova fordulhatok, mi lehet a probléma, hogy lehet megoldani, hogy az általunk alkalmazott közalkalmazottak részére elektronikusan aláírással ellátva hogyan tudom pdf-ben ügyfélkapujukra kiküldeni a dokumentumokat?”

Ez a tartalom csak regisztrációval tekinthető meg.

Regisztráljon!

Amennyiben már regisztrált felhasználó, kérjük  jelentkezzen be.
A cikk további tartalma csak előfizetőink számára áll rendelkezésre. Kérem regisztráljon hogy meg tudja tekinteni a tartalmakat.

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Kérdezzen iratkezelési szakértőnktől!

Regisztrált felhasználóink számára ingyenes szolgáltatás
Kérdésem van

Kapcsolódó cikkek

Tanúsitottiratkezelés
A deusz.hu Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület honlapja. Célja, hogy felületet adjon a szervezet működési területéhez tartozó ismeretek átadására, szakmai kapcsolatok létesítésére.
© 2022 Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület (DEÜSZ). All Rights Reserved. OneOnline